“De Koninginnen” by Tom Claassen

Admin

In News Posted

Om het mooiste stukje van Breda nog fraaier te maken hebben we uw hulp nodig. Ten zuiden van het centrum (kruising Wilhelminastraat, Ginnekenweg) is een nieuwe ‘rond-point’ gekomen, met daarop… niets. Het is kaal, er mist iets. Dé perfecte plek voor een schitterend kunstwerk dat symbool staat voor dit sfeervolle stuk Breda, Oranje Zuid, en tegelijkertijd internationale allure geeft. Ondernemers, bewoners en de gemeente willen hier dan ook dolgraag samen een opvallend beeld realiseren met zowel flair en traditie.

Hiervoor is de internationaal geroemde Bredase kunstenaar, Tom Claassen, in de armen genomen. Zijn figuratieve beelden raken vaak een gevoelige snaar, ze zijn speels en persoonlijk. Tom heeft speciaal voor dit stuk Breda, dat sterke banden heeft met het koningshuis, een aantrekkelijk ontwerp gemaakt. De serie ‘Luierende Leeuwinnen’ stelt de vrouwelijke lijn van het koningshuis voor. Op de rotonde komt een lantaarnpaal met twee horizontale leggers op zo’n 6 meter, waarop een tweetal gouden leeuwinnen terecht zijn gekomen. Plotseling lijkt het wel, want zoals altijd werkt Tom Claassen met een stukje vervreemding. De beelden worden gemaakt van aluminium en zijn met een gouden kleur afgewerkt.

Ondernemers, gemeente en bewoners doen hun best om gezamenlijk dit kunstwerk gerealiseerd te krijgen met tijd en geld. De gemeente heeft een mooi bedrag toegezegd, maar daarnaast hebben we jullie hulp nodig om het totaalbedrag van € 85.000 te vergaren. Deze kosten bestaan uit de artistieke kosten en productiekosten voor Tom Claassen. Voor iedere bijdrage staat een mooie tegenprestatie tegenover.

Via deze weg willen wij iedereen oproepen om dit project te ondersteunen door te doneren! Draag bij en creëer samen met ons dit prachtige herkenningspunt!